2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Uygulamalarına İlişkin Açıklamalar

2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Uygulamalarına İlişkin Açıklamalar

 

MUSTAFA NECATİ İLKOKULU

2021-2022 EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA İLİŞKİN AÇIKLAMALAR

 

Değerli Velilerimiz,

Sevgili Öğrencilerimiz,

Salgın hastalıktan  dolayı uzun süredir sizler okullarınızdan bizler sizlerden ayrı kaldık. 6 Eylül 2021 Pazartesi günü itibariyle sizler okullarınıza, bizler sizlere kavuşmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşayacağız. 

 

6 Eylül 2021 ÖNCESİNDE Anasınıflarımız ve 1. sınıf öğrencilerimiz ile 1 Eylül 2021 Çarşamba günü itibariyle üç günlük uyum eğitimi sürecine başlıyoruz.1-3 Eylül 2021 tarihleri arasında uygulayacağımız uyum eğitimi sürecimizde;

 

Sabahçı devre anasınıfı öğrencilerimiz saat: 9:30-11:30 arasında uyum eğitimi için okulda bulunacaklardır.

Öğlenci devre anasınıfı öğrencilerimiz saat: 13:00-15:00 arasında uyum eğitimi için okulda bulunacaklardır.

 

1. sınıf öğrencilerimiz saat: 9:30-12:30 arasında uyum eğitimi için okulda bulunacaklardır.

1.Sınıf öğrencilerimizin sınıfları, 31 Ağustos 2021 Salı günü yapılacak olan öğretmenler kurulu toplantısında kura ile belirlenecektir. Sınıf listeleri aynı gün saat 14.00'te duyuru panosuna asılarak yayınlanacaktır.

  

2021-2022 Eğitim öğretim yılında da salgın hastalık tedbirlerine dikkat ederek başlayacağımız okulumuzda;

 

Maske, mesafe, temizlik kurallarına her birimiz uyacağız.

Okula maske ile gelinecektir.  

Öğrencilerimiz yanlarında yedek maske bulundurmalıdır. Zorunlu hallerde öğrencilerimiz için okuldan maske temin edilebilecektir. 

Okulumuzun koridorlarına ve sınıfların girişlerine  dezenfektan kutuları konulmuştur. Öğrencilerimiz ellerini dezenfekte edebileceklerdir. Öğrencilerimiz istedikleri takdirde yanlarında küçük bir kolonya veya dezenfektan taşıyabileceklerdir.

Öğrencilerimiz için tuvaletlerdeki lavabolara  antibakteriyel-antimikrobiyal sabunlar  konulmuştur. Tuvalet kullanımından sonra eller mutlaka sabunla yıkanmalıdır. 

Velilerimiz zorunlu olmadıkça okul içine girmeyeceklerdir. 

Öğrencilerimizden hastalık belirtisi gösterenler o gün okula gelmeyecekler.

 

2021-2022 Eğitim öğretim yılında 3. ve 4. Sınıflar SABAHÇI devrede, 1. ve 2. Sınıflar ÖĞLECİ devrede okula geleceklerdir. 6 Eylül 2021Pazartesi günü itibariyle uygulanacak zaman çizelgeleri sınıf öğretmenlerimiz aracılığı velilerimize ulaştırılacaktır.

 

Okula servisle gelecek öğrencilerimiz için, okulun açıldığı ilk gün servisler ve servisçiler okul önünde bulunacaklardır. İsteyen velilerimiz servis yetkilileri ile görüşebileceklerdir. 

 

2021-2022 Eğitim öğretim yılında yapılacak veli toplantılarına öğrencilerimizin eğitiminde alınacak kararlar ve bilgilendirmeler için velilerimizin katılımı önem arz etmektedir. Yapılacak veli toplantılarının tarihleri ile ilgili sınıf öğretmenlerimiz velilerimizi bilgilendireceklerdir.

 

Okulumuzda 2021-2022 eğitim öğretim  yılında da özel güvenlik görevlisi görev yapacaktır. Özellikle öğrencilerimizin giriş çıkış saatlerinde okul bahçe kapısında yoğunluk oluşmaması, öğrencilerimizin güvenle okula ulaşıp ayrılabilmeleri için güvenlik görevlimizin ve öğretmenlerimizin yönlendirmelerine duyarlı olunması gerekmektedir.

 

Değerli velilerimiz, öğrencilerimizin sağlığı, mutluluğu ve başarıları için göstereceğiniz işbirliği ve destekler için teşekkür ederim.

                                                                                                                                                                             Caner ÖZDEMİR

                                                                                                                                                                                Okul Müdürü

28.08.2021 595

28-08-2021