Okulumuzun Tarihçesi

Okulumuzun Tarihçesi

TARİHÇE

  Okulumuz Konya ili Selçuklu ilçesinde Bosna Hersek Mahallesi'nde 1999 yılında Müfredat Laboratuar Okulu olarak 30 derslik, 1 spor odası, 1 müdür ve 1 müdür yardımcısı, 12 öğretmen ve bir hizmetli ile eğitim-öğretime başlamıştır.

  Okulda eğitim gündüzlü, ikili ve karmadır.

  Adını Cumhuriyetimizin ilk Milli Eğitim bakanlarından biri olan Mustafa Necati Bey'den almıştır. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Danışma Kurulu'nun 25.08.1999 tarih ve 14 sayılı kararı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün teklifiyle 08.09.1999 tarih ve 310/27654 sayılı onayı ile okulun ismi "Mustafa Necati İlköğretim Okulu" olarak belirlenmiştir.

  Okulumuzun bulunduğu Bosna Hersek Mahallesi 3. Derece gecekondu önleme bölgesidir. Okulumuzun açıldığı yıllarda mahalle gelişimini tamamlayamadığı için ciddi alt ve üst yapı problemleriyle karşı karşıya kalınmıştır. Gelinen noktada okulun çevresindeki yolların yapımı bitmiş, okul yeşil alanlar, oyun alanları ve çim saha ile etrafında yeni bir görünüme kavuşmuştur. Bu alanlar öğretmenlerimiz tarafından ders etkinlikleri kapsamında aktif olarak kullanılmaktadır.

  Okul ilk açıldığından bu yana zamanla artan ihtiyaca daha iyi cevap verebilmek amacıyla çeşitli fiziksel değişikliklere uğrayarak kapasitesi artmış, mevcut donanımlar daha kaliteli hale getirilerek revize edilmiştir.

  2004 yılında okul ihata duvarı Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile tamamlanmış, dış duvarlar bugünkü rengiyle boyanmıştır. Isınma sistemi 2008'e kadar kalyak yakıtlı iken bu tarihte yapılan değişimle doğal gaza dönüştürülmüştür. Bina içinde de pek çok yenileme çalışması 2009'da da devam etmiş, lavabo ve tuvaletler tamamen yenilenmiş ve modern bir görünüm kazandırılmıştır. Okul koridor duvarları fayanslanarak restore edilmiştir.

  Bahçe alanı 2006 ve 2007 yıllarında okulun tüm personeli ve öğrencilerinin örnek çalışmalarıyla yeniden düzenlenmiş, her yer ağaçlandırılarak damlama sulama sistemi kurulmuştur. Bu çalışmalar "Su Gecesi" adıyla düzenlenen programla ilçe protokolü ve yerel halka duyurularak örnek teşkil etmesi sağlanmıştır.

 Okul eğitim materyalleri ve teknolojisi açısından da kurulduğundan bu yana olumlu bir değişim geçirmiş, dersliklerin bilgisayar ve yansı cihazları ile donatılması sağlanmıştır, koridorlara intranet sistem kurulmuştur. 2007 yılında okul müdürü Mustafa Arıcı'nın girişimleriyle eğitim gönüllüsü Nermin Topak tarafından yaptırılan "Erdinç Topak Seminer Salonu" 2. katta hizmete girmiştir. 2011 yılında 5088 adet kitap 40 öğrencilik kapasitesiyle daha geniş ve modern bir kütüphane ortamında öğrencilerle buluşmuştur.

 

  Okuldan ResimlerKonya'da sıra dışı projeleriyle tanınan okulumuz 2006 yılında öğrencilerin yazdığı öykü ve denemelerden oluşan "Karların İlk Aşkı" adlı bir eseri edebiyat dünyasına kazandırmıştır. 2010 yılında da Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi işbirliği ile kitaptaki öykülerin konu edildiği ve oyuncularının öğrenci, öğretmen ve velilerden oluştuğu on adet kısa film çekilerek il protokolü, yerel halk ve daha pek çok çevreden kişilerin katıldığı bir ön gösterim programı ile paylaşıma sunulmuştur.

2012-2013 eğitim-öğretim yılında 4+4+4 eğitim sistemine geçilmesiyle okulumuz ilkokula dönüşmüştür ve halen eğitime devam etmektedir.

12.10.2016 4570