Sayfalarda Seyahat eTwinning Projesi

02.01.2023 239

"SAYFALARDA SEYAHAT"

PROJE HAKKINDA

 Geleceğimizin teminatı öğrencilerimizi okuyan, okuduğunu anlayan, eleştirel ve yaratıcı düşünebilen fertler olarak yetiştirme yolunda öğrenci velilerimizin de olumlu rol model olacağı ,sürece dahil olacağı yazarlarla veli söyleşileri,doğada kitap okuyoruz etkinliği,veli kitap okuma sınavları ile öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını sürekli kılacak faaliyetlerle ve ödüllendirmelerle okumayı seven,okuduğunu anlama becerisi gelişmiş bireyler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

HEDEFLER

1.Okuduğunu anlama becerisi gelişir.

2.Eleştirel ve yaratıcı bakış açısı kazanır.

3.Topluma ve insanlara faydalı faaliyetler içerisinde yer alır.

4.Sosyal faaliyetler gerçekleştirmeye istekli olur ve özgüven kazanır.

5.Kendini daha iyi ifade edebilime ve diğer insanlarla etkileşimini arttırır.

ÇALIŞMA SÜRECİ

Kasım: Proje üyeleri ile tanışma, proje öğretmen ve öğrenci tanışma webinarları ile görev dağılımının gerçekleştirilmesi

Aralık: Anneannem bana masal anlatıyor etkinliğinin gerçekleştirilmesi.(Etkinlik kapsamında ay boyunca anlatılan masallardan en sevdiği karakterin kıyafetleri ile okula gelerek o karakteri arkadaşlarına tanıtma, sınıflar bazında 1.olan öğrencilerin okulda düzenlenecek olan programda okul tanıtımı gerçekleştirmesi ve öğrencilerin ödüllendirilmesi.

Ocak: Velilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve olumlu rol model olmasını sağlamak amacıyla 1 kitap belirlenerek veli kitap okuma sınavının gerçekleştirilmesi,1.olan velimizin ödüllendirilmesi.

Şubat: Öğrencilerimize kitap okuma sevgisini edindirmek amacıyla belirlenen 1 kitabın öğrenciler tarafından okunması, okunan kitaptan resim yarışması düzenlenerek sınıflar bazında 1.olan öğrencilerin ödüllendirilmesi.

Mart: Belirlenen kitap yazarı ile kitap okuma üzerine öğrenci ve veliye yönelik söyleşi gerçekleştirilmesi, ortaklar arasında hikâye arkadaşları oluşturularak hikâyelerin elektronik ortamda birbirlerine anlatılması.

Nisan: Hep Birlikte Doğada Okuyoruz Kitap Okuma Etkinliğinin Gerçekleştirilmesi(Kaymakam, İlçe Milli Eğitim Müdürü, idare amirlerinin davet edilmesi ve katılımı, tüm öğretmen, öğrenci, veli katılımı ile etkinlik gerçekleştirilecektir.

Proje ortak ürünü çalışmasının gerçekleştirilmesi.

BEKLENEN SONUÇLAR:

Gelecek nesli oluşturacak öğrencilerimizin ve onların destekleyicisi velilerimizin topluma ve insanlığa yol gösterecek faydalı birer birey olmaları beklenmektedir.

Demet ÜLKER

Sınıf Öğretmeni

 

11-01-202311-01-2023

03-01-202303-01-202303-01-202303-01-202312-05-202312-05-2023