Gelecek İçin Kodla (GİK)

Selçuklu Belediyesinin Destekleri ile oluşturduğumuz Gelecek İçin Kodla (GİK) Projemiz kabul edildi.

28.04.2021 594

Proje Amacı:

Kodlama eğitimi bu kadar önemliyken ilkokul dönemlerinde öğretmen, öğrenci ve aile tarafından yeterince dikkate alınmadığı farkedilmiştir.  Hatta teknolojiye, bilgisayara ilgisi olan çocuklar internet bağımlısı gibi sebeplerle teknolojiden uzaklaştırılmak istenmektedir. Halbuki var olan bu ilgi, olumlu bir şekilde kullanılıp çocukların başarılı olması sağlanabilecektir.

Projemizin genel amacı öğrencilerimizin robotik kodlama eğitimi almasını sağlamaktır. Özel amaçları ise;

Kodlama eğitimi konusunda farkındalık oluşturmak.

Öğrencilerimizin teknolojiyi doğru kullanmalarını sağlamak.

Öğrencilerin dikkat gelişimlerini artırmak.

Öğrencilerin akademik başarılarını artırmak.

Öğrencilerin problem çözme becerilerini artırmak.

Konya ve Selçuklu'da  okullar için robotik kodlama konusunda model olmak.

Türkiye 2023 Eğitim Vizyonuna destek olmak.

Kısacası öğrencilerimizi 21. Yüz Yıl ihtiyaçlarına göre yetiştirmeyi amaçlamaktayız.

Okulumuzdaki öğretmenlerin robotik kodlama eğitimi alması sağlanacaktır.

Öğretmenlerin öğrencilere robotik kodlama eğitimi vermesi sağlanacaktır.

Okulumuzda robotik kodlama odası, eğim planları ve materyalleri hazırlanacaktır.

Robotik kodlama eğitiminin öğrenciler üzerindeki etkileri araştırma yöntem ve tekniklerle ortaya konulacaktır.

Okulumuzdaki öğretmenlerin ilçemizdeki diğer öğretmenlere robotik kodlama ve proje konusunda seminerler vermesi tanıtımlar yapması sağlanacaktır.

Robotik kodlama konusunda farkındalık oluşturma çalışmaları yapılacaktır.

ROBOTİK KODLAMA ATÖLYESİ ÇALIŞMALARIMIZ BAŞLADI

29-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-202129-04-2021