"Kendin Üret Kendin Topla" eTwinning Projesi

• PROJE HAKKINDA

Günümüzün ve geleceğimizin en büyük sorunlarından birisi İklim Değişikliğidir.İklim değişikliği sebebiyle kuraklık,sel,şiddetli kasırgalar gibi aşırı hava olaylarının sıklığı ve etkisiyle bitkiler,hayvanlar ve ekosistemlerin yanı sıra insan toplulukları da ciddi risk altındadır.Bu sorunlara karşı "Dünyamız İçin Biz Ne Yapabiliriz?" sloganı ile çıktığımız yolda,amacımız çocuklarımızın öğrenmelerini destekleyerek zengin uyarıcı bir çevre sunmaktır.Öğrencilerimize küçük yaşlardan itibaren çevre ve hayvan sevgisi verebilmeyi, gelecekte rahatlıkla hayvan ve bahçe bakımı yapabilmeyi, sahip olduğu toprak üzerinde sebze meyve yetiştirebilmeyi, doğayla olan bağlarını güçlendirmeyi,gelecekte karşılaşacakları çevre problemlerine karşı farkındalık oluşturabilmeyi ve doğal çevreyi yakından tanımalarını hedefliyoruz.

• İklim Değişikliği hakkında bilgi sahibi olmasını sağlamak
    • Hobi bahçesi oluşturarak, öğrencilerin toprakla meşgul olmasını sağlamak
    • Toprak bakımını yapabilmesini sağlamak
    • Sebze ve ağaç tohumu ekmeyi, büyütmeyi ve yetiştirmesini öğretmek
    • Orman ve Ağaç sevgisi kazandırmak
    • Hayvan sevgisini kazandırmak
    • Damlama sulama sistemini kavratmak.
    • Su tasarrufu kazanmasını sağlamak
    • Temiz çevre bilinci kazandırmak.
    • Merak ve keşfetme isteklerini güçlendirmek
    • Çocuğun yaratıcı düşünmesini sağlamak,
    • Doğayı korumanın önemini öğrenmelerini sağlamak
    • Dünyanın sürdürülebilir bir yaşam alanı olması için doğa sevgisini aşılamak.
    • Öğrencilerin deneme yapma,tahmin etme,gözlem yapma,merak,soru sorma,araştırma ve inceleme gibi imkanlar sunmak
    • İşbirliği, yaratıcılık,girişimcilik,üretkenlik,sorumluluk gibi 21.yy becerileri kazandırmak.
    • Farklı okullarla yapılan çalışmaları yakından takip ederek, işbirliği içinde farklı yöntem ve teknikler öğrenmek.
    • Teknolojiyi derslerde etkin kullanmak.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Şubat-Mart-Nisan ayları içerisinde gerçekleşecektir.Projemiz kabul edildikten sonra ortaklar eklenecek,iletişim sağlanacak,projenin üyelere,ailelere ve çocuklara aktarımı yapılacaktır.Proje sürecinde iklim ve doğa konuları işlenecek olup,toprak,hayvan ve bitki türlerini tanıma ve bakımı hakkında faaliyetler yapılacaktır.Seracılık,üretim,hayvan yetiştirme gibi konular işlenecektir.Projemizin ana hat etkinlikleri belli olup,detayları proje ortaklarının fikir ve görüşleri alınarak devam edecektir.Belirlenen çalışmalar ilgili ortaklarımız arasında görev dağılımı yapılarak sürdürülecektir.Webinarlar düzenleyip birbirimizle tanışıp gruplarla çalışmalar yapacağız.Tüm süreç teknolojik araçlarla ve web2.0 araçları ile zenginleştirilecektir.

BEKLENEN SONUÇLAR

• Doğayı bir eğitim yeri olarak görmesi,karşısına çıkan nesneler ve olaylar arasında mantıksal ilişkiler kurabilmesi ve çözüm üretebilmesi.
    • Doğaya ve iklim değişikliğine karşı farkındalık oluşturmak, çevre bilinci geliştirmek.
    • Çocuklarımız ile doğa arasındaki zedelenmiş bağın onarılması çocukların dijital dünyadan koparak tekrar doğayla barışması.
    • Çocukta araştırma becerisinin artmış olması.
    • Doğaya karşı daha hassas,duyarlı olabilmesi.
    • Doğayı paylaştığımız hayvan dostlarımızın yaşadığı alanları koruması gerektiği.
    • Hayal gücü,yaratıcılık,sorumluluk gibi becerilerinin gelişmesi.
    • Projeye dâhil diğer arkadaşları ile çevrimiçi iletişim kurması ve sosyalleşmesi.
    • Doğayı korumanın herkesin görevi olduğu bilincini yerleştirmek ve üretkenliği artırmış olmak.
    • Gelecekte karşılaşacakları çevre problemlerine karşı çözüm üretebilmeleri.

29.04.2022 212

29-04-202229-04-202229-04-202229-04-2022